Gezin uit Devener realiseert droom in dit pand langs de N35: ‘We investeren met z’n allen’
Wat begon met het verzorgen van een verjaardag voor tien personen groeide in enkele jaren uit tot de organisatie van feesten en trouwerijen voor honderden mensen. De weg van Güllü Aslan van hobbykok naar eigen horecaonderneming is snel gegaan. De Deventerse (53) heeft samen met haar man en kinderen nu een grote stap genomen in Heino.
Samen met zoon Mert (28) vertelt ze over de weg die ze heeft afgelegd. ,,Het begon eigenlijk met koken voor familie en vrienden. Dat deed ik altijd al heel graag, ook voor hun feestjes of verjaardagen. Tot ik een paar jaar geleden via een familielid gevraagd werd om een etentje te verzorgen voor een groep medewerkers van de gemeente Deventer. Dat was de eerste keer dat ik het professioneel deed.’’ Dat ze met haar kookkunsten succes oogstte, blijkt wel als ze vaker gevraagd wordt. ,,Kennissen van familieleden gingen mij inschakelen, en later ook mensen die mijn eten proefden op feestjes voor anderen. Zo is het balletje gaan rollen.’’
‘We investeren met z’n allen’
Mert en zijn broers zagen zagen begin dit jaar het voormalige wegrestaurant langs de N35 bij Heino te huur staan. ,,We hebben daar door het afgesloten hek staan gluren. Een mooie ruimte, veel parkeerruimte en op een goed bereikbare locatie vanuit de wijde omtrek’’, somt Mert de positieve punten op.
Hier zou de familie wel eens hun droom kunnen gaan realiseren. Een feestlocatie voor bruiloften en partijen. Güllü: ,,We hebben met mijn man en zoons uitgebreid gesproken en de knoop doorgehakt. We investeren met zijn allen. Het wordt een echt familiebedrijf.’’
Wil je verder lezen van dit artikel uit de Stentor, klik dan hier om naar de site van de Stentor te gaan.